Nutikas šimpans meisterdas endale kuivanud puulehest koti

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jose Brener/Mercury Press/Caters News Agency

Eakas šimpans nimega Bouboule elas umbes 30 aastat loomaaias enne, kui ta sealt päästeti ja paigutati elama ühte Kameruni varjupaika. Bouboule on enda hooldajatele alati muljet avaldanud sellega, kui tark, nutikas ja armas ta on.

Näiteks võttis ta enda hoole alla neli väikest šimpansit, kes toodi Bouboulega samasse varjupaika elama. Tänu Bouboulele kasvasid neist tublid šimpansid, kes elavad siiani Bouboulega samas varjupaigas, kirjutab The Dodo.

Kui ülejäänud 71 šimpansit, kes pargis elavad, lähevad ööseks varju alla magama, siis Bouboule eelistab magada tähistaeva all. Hommikul ilmub ta metsast välja, et hommikusööki nautida. Ühel hommikul ei tulnud aga Bouboule tavapärasel ajal metsast, vaid eelistas veidi pikemalt puude vahel seigelda. Lõpuks läks tal aga kõht tühjaks ja ta asus toitu otsima.

Üks varjupaiga töötaja meenutas, et kui Bouboule ilmus kella 11 paiku maapähkleid nosima, siis oli hooldajal talle üsna palju toitu jagada. «Bouboule tahtis oma puuviljad ja pähklid metsa kaasa võtta, mida ta on ennegi teinud, kuid sel päeval oli toitu liiga palju ja see ei mahtunud talle korraga kätte,» rääkis varjupaiga töötaja.

Bouboule ei andnud aga alla ja lahendas probleemi väga leidlikult: ta meisterdas endale kuivanud lehest kotikese, mille sisse sai kogu toidukraami pakkida. Puuvilju oli siiski liiga palju ja Bouboule ei saanud kogu kraamiga metsa minna. Hooldaja, kes jäädvustas selle kõik videole, soovitas šimpansil kohapeal toitu nautida ja lõpuks Bouboule seda ka tegi. 

Varjupaiga töötajate sõnul on nad alati väga uhked, kui loomad näitavad oma nutikust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles