Päevakäpp: sõbralik, ent kurva saatusega Kerri otsib kodu

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Loom24

Eesti Loomakaitse Selts otsib uut kodu isasele kutsule nimega Kerri, kes on oma elus pidanud nii mõndagi üle elama. 

Eelmisel sügisel otsis seltsi vabatahtlik oma kodukandi sõbralikule koerale Kerrile hoolimatu peremehe asemele uut. Leidiski, aga nüüd on hakanud temani jõudma info, et uus peremees pole koeraga enam rahul. Tütre sõnul, kes koera Põlvamaalt Harjumaale elama viis, on isa vahepeal haigeks jäänud ja sellest on tema iseloom raskeks muutunud, on teiste pereliikmetega vähe arvestav ja isepäine. Nüüd on isa otsustanud, et seda koera ta enam ei taha ja talle tuleb uus kodu leida. Kerri on väidetavalt hakanud ketis olles auke kraapima, kiunub pidevalt ja peremees muudkui karjub ta peale, mille peale läheb vaene kuts muidugi veel enam närvi ja kraabib maad veel rohkem. Lahti lasta Kerrit praeguse pererahva sõnul ei saa, sest siis leiab koer koha, kust välja pugeda ja läheb küla peale kondama. Seega pole kahtlustki, et Kerri vajab senisest elust ka ise hädasti väljapääsu!

Eesti Loomakaitse Selts/Loom24
Eesti Loomakaitse Selts/Loom24 Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Kõige sobivam kodu oleks 6-aastasele Kerrile selline, kus teda ketis ei hoitaks, vaid kus ta saaks turvaliselt piiratud aias mõnuga joosta. Kerrile võiks sobida ka elu korteris, kui temaga tublisti väljas jalutamas käidaks. Rihma otsas käitub Kerri väga ilusti: ei tiri ega kargle, on igati eeskujulik koer. Lisaks sellele on Kerri nii laste kui täiskasvanutega väga sõbralik, mänguhimuline ja elurõõmus, olgugi, et ta on pidanud oma elus saatuse sunnil juba kolm korda kodu ja peremeest vahetama. Eelviimase peremehe suhtumine kutsusse on vorminud temast alandliku ja veidi ara looma, aga hoolivusega on seda võimalik muuta.

Kerrile saavad peagi tehtud parasiiditõrje, vaktsiinid ja kastreerimine ning paigaldatud mikrokiip.

Lisainfot saab Kerri kohta küsida kirjutades Eesti Loomakaitse Seltsile e-postiaadressil info@loomakaitse.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles