Päevakäpp: pisike kassipoeg võiks olla sinu pere uus liige

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Eesti Loomakaitse Selts otsib kodusid mitmele pisikesele kassipojale, kes on tänaseks piisavalt suured, et uude koju kolida.

Kassipoegade ema püüti juunikuus tänavalt. Kohalike sõnul oli omanikuta kassike tänaval elanud juba paar aastat. Püügipuuriga kinni püütud väike hulkur oli loomaarsti sõnul üsna terve, vaid üks silm oli vesine ja sai ravi. Kuna kassike oli metsik ja karmi iseloomuga, ei lubanud ta end arstil korralikult üle vaadata ning see, et ta tegelikult ka tiine oli, selgus alles hiljem. Peagi tulid ilmale aga imearmsad kassipojad, kellele oleks nüüd tarvis kodud leida.

Kassipojad on saanud parasiiditõrjed, vaktsiinid ja kiibid. Ühel kassipojal on kaasasündinud käpavigastus, aga see ei sega teda kuidagi teistega sammu pidamast. Kiisu käpale tehti ka röntgen ja selgus, et kõik on korras: luu on terve ning lihtsalt sünnitrauma tagajärjel on tal natuke omapärasem väike tömpjalg, mis tema elu ega liikumist ei sega.

Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Kokku viiest kassipojast otsivad täna kodu veel neli: üks emane ja kolm isast. Halli-valgega kiisud on aktiivsemad – neid on kokku kaks ning üks nendest aktiivsematest on too tömpjalaga nurrumootor ja teine on ainuke emane. Ülejäänud kiisud on ühtlased hallid ja nemad on rahulikumad tegelased. Üks neist on pikema karvaga, teine on tumehall ja kolmas vesihall on tänaseks omale ainsana kodu leidnud. Kassipojad söövad ise ja oskavad eeskujulikult ka potil käia ning kraapimispuud kasutada.

Lisainfot saab kiisude kohta küsida kirjutades marika@loomakaitse.ee või helistades 5551 3492. Kui tundsite mõnes kassipojas ära oma uue pereliikme, täida loomasoovija ankeet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles