Austria väikelinnast on paari kuu jooksul kadunud kümneid kodukasse

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austria lõunaosas asuvast Frauenkircheni väikelinnast on lühikese aja jooksul kaduma läinud üle viiekümne kassi. Vähesed kassid, kes on koju tagasi jõudnud, on olnud vigastatud.

Linnaelanikud kardavad, et keegi võib kasse piinata ja arvatakse, et ilmselt on suurem osa kassidest tapetud. Kohalik loomaarst sõnas, et neil lemmikloomadel, kes on tagasi koju jõudnud, on olnud luumurde, mis on saadud pigem löögi, kui tavapärase kassikakluse tõttu, kirjutab Independent.

Veel on kassidel olnud vigastusi, mis viitavad justkui püünisesse jäämist ja ühel kassil oli üle keha väga palju lõikehaavu. Otto Bierbaum, kes on antud piirkonna loomakaitse juht, ütles, et esimest korda sai ta Frauenkirchenist väljakutse selle aasta jaanuaris, kuid viimaste kuudega on teated kadunud kassidest muutunud väga tihedaks.

«See on lausa hullumeelne, et üks inimene suudab tervet väikelinna hirmutada. Kurjategija tuleks kinni püüda enne, kui ta saab loomadele rohkem viga teha,» sõnas Bierbaum. Politsei on asunud asja uurima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles