Tallinnas puresid vabalt ringi jooksnud koerad terjeri surnuks

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yorkshire'i terjer.
Yorkshire'i terjer. Foto: Ben Birchall/PA Wire/PA Images

Tallinnas Seebi tänaval leidis juuli alguses aset traagiline juhtum, kui ühe korterelamu taga haljasalal ründasid kaks suuremat koera väikest Yorkshire'i terjerit.

Juhtum leidis aset 9. juuli varahommikul, kui vanem meesterahvas oli oma terjeriga jalutamas. Terjer oli jalutusrihma otsas. Korterelamu juurest ilmusid ootamatult välja kaks segaverelist koera, kel polnud jalutusrihma. Üks koertest ründas meesterahvaga kaasas olnud väikest koera, haarates loomal turjast ja püüdes teda endaga kaasa rebida. Terjeril libises kaelarihm üle pea ja suurem koer jooksis väike koer hambus minema. Tunnistuse kohaselt oli eemalt kuulda naisterahva häält suuri koeri hüüdmas.

Veel elumärke näitav terjer leiti järgmise korterelamu tagant. Väikese koera selgroog oli murtud. Kohale kutsutud loomade kiirabi veterinaaril polnud muud valikut, kui kannatanu uinutada. 

Menetluse raames on üle kuulatud mitu tunnistajat, on olemas videosalvestused raske tagajärje põhjustanud segaverelistest koertest ning käib aktiivselt süüteo toime pannud isiku tuvastamine. 

Aasta algusest kuni augusti lõpuni registreeriti munitsipaalpolitseis kokku 24 koera rünnetega seonduvat juhtumit.

Munitsipaalpolitsei tuletab meelde, et vastavalt Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirjale tuleb loomapidajal välistada koera või kassi territooriumilt väljapääsemine või teistele loomadele või inimestele kallaletungimise võimalus. Koera või kassi tohib viia avalikku kohta jalutusrihma otsas või kandevahendis, mis ei ohusta tema tervist ja millest ta omal tahtel välja ei pääse. Koera võib avalikus kohas jalutusrihma otsast vabastada või kandevahendist välja lasta vaid koerte jalutusväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles