Täna tähistatakse rahvusvahelist koertepäeva

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline koertepäev.
Rahvusvaheline koertepäev. Foto: Panther Media/Scanpix

26. august on oluline päev kõigile koerasõpradele, sest just siis tähistatakse rahvusvahelist koertepäeva.

Koertepäeva pidamine sai alguse aastal 2004, mil loomaadvokaat ja perekonna ning loomade elustiili ekspert Colleen Paige otsustas rahvusvahelise kutsikatepäeva ja rahvusvahelise kassidepäeva kõrvale luua oma päeva ka koertele. Paige´i idee on selliste päevadega tõmmata tähelepanu varjupaigas elavatele loomadele. Ka valitud 26. august pole juhuslik, vaid just siis jõudis Paige´i koju esimene varjupaigast võetud koer Sheltie. Paige oli toona 10-aastane. 

Colleen Paige kirjutab rahvusvahelise koertepäeva lehel, et tänast päeva peaksid tähistama kõik koerad hoolimata tõust. Lisaks tuleks tunnustada kõiki neid neljakäpalisi, kes teevad ennastunustavat tööd pommi- ja päästekoertena, samuti ei tohi unustada teraapiakoeri. 

Rahvusvahelist koertepäeva tunnustab ka George W. Bush, kelle lemmik Barneyl on oma veebileht ja kes osaleb isegi lühifilmides.

Barney Valge Maja ees murul. Foto: Yuri Gripas/AFP/Scanpix
Barney Valge Maja ees murul. Foto: Yuri Gripas/AFP/Scanpix Foto: YURI GRIPAS/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles