Maailma vanim tiiger saadeti austusavaldustega viimsele teekonnale

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malai tiigrid on väga haruldased.
Malai tiigrid on väga haruldased. Foto: AFP/SCANPIX

Indias Ranthambore'i rahvuspargis suri möödunud nädala lõpus maailma vanim tiiger, 19-aastane Machli.

Auväärne loom oli pargi külastajate lemmik ja hellitavalt kutsuti teda järve daamiks, sest talle meeldis tihti just vee läheduses olla, vahendab The Dodo. Ka nime Machli, mis tähendab hindi keeles kala, sai ta selle järgi, et tema vasakul näopoolel on kala kujutis.

Machli tervis halvenes just viimastel nädalatel. Loom oli kaotanud suure osa hammastest ega näinud enam ühest silmast. Paar päeva enne surma lebas Machli kividel ja tal oli raskusi püstiseismisega.

Neljapäeval lahkunud Machlit iseloomustatakse kui India kõige kuulsamat tiigrit. Oma hiilgepäevadel oli Machli kuulus just graatsilisuse ja tugevuse poolest, eriti armastatakse rääkida lugu sellest, kuidas ta tappis nelja meetri pikkuse krokodilli. Pargi töötajad kirjutasid järelehüüdes, et Machlit teati kui tugevat ja kaitsvat ema, kes kaitses oma järeltulijaid iga hinnaga. 

Machli tõi oma eluajal ilmale 11 poega. Looduses on vabalt elavaid tiigreid 4000 ja keskmiselt elab üks tiiger 15-aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles