Armas video: koer saab teada analüüside vastused

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lily saab teada analüüside vastused.
Lily saab teada analüüside vastused. Foto: Kuvatõmmis Youtube´i videost

Pere jaoks pole midagi raskemat kui hetk, mil armastatud pereliige haigeks jääb. Eriti raske on siis, kui tuleb oodata analüüside tulemusi. 

Hawaiil elav koer Lily jäi haigeks üleöö, kirjutab perenaine videokeskkonda laetud video all. 

Peremees viis Lily kohe loomaarstile ning seal avastati, et koera vaevab põrna kasvaja. Kuna lemmikul oli sisemine verejooks, vajas Lily kohe vereülekannet. 

Kui Lily seisund oli stabiilne, selgitas arst, et tegemist on kasvajaga, mis on kuldsete retriiverite seas levinud. Tegemist on kiiresti kulgeva haigusega ja kui loom ei saa vajalikku operatsiooni, sureb ta paari päeva jooksul. Paraku ei aita ka lõikus, sest siis oleks loomal elada ikkagi vaid mõned kuud. 

«Veterinaar ütles, et 20 aasta jooksul pole tal kordagi olnud juhtumit, et kasvaja oleks healoomuline,» kirjutab perenaine, et otsus operatsiooniks tuli teha kiiresti. 

Tühjendanud kõik pangaarved, saigi Lily operatsioonile, kus eemaldati ligi kaks kilogrammi kaalunud kasvaja. Koera seisund läks kohe paremaks, kuid arstide sõnul oli olukord siiski ajutine ja haigus murrab lemmiku paari kuuga. 

Nädala jooksul sai perekond analüüside vastused, mille perenaine ka videole võttis ja Lilyle ette kandis. Kaadri laadis ta üles videokeskkonda, et teisedki loomaomanikud ei kaotaks lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles