Päevakäpp: kaheksa aastat kodu oodanud Käpik

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käpik.
Käpik. Foto: Kelmiküla Kassijaam/Facebook

Kui muidu ootavad varjupaigas elavad kassid-koerad kodu kuni paar aastat, siis Kelmiküla Kassijaama hoole all olev Käpik ootab päris oma inimest kaheksandat aastat.

Käpik sündis Tallinna vanalinna tänaval aastal 2007. Suureks vanalinnakassiks kasvanud kiisupoiss püüti aga varsti kinni ja nii leidis ta tee Kelmiküla Kassijaama. Teekond veterinaari juurde polnud toona Käpiku lemmikpaik, aga seejärel asutigi loomale uut kodu otsima. Aasta oli siis 2008.

Kaheksa pikka aastat hiljem on Käpik läbi teinud uskumatu muutumise. Algul veidi kuri, siis natuke arg ja siis pisut ettevaatlik kass lubab teistel liigikaaslastel enda kaisus magada, kuid eelistab nüüd, vanemas eas, juba üksi laiutada.

Sõbralikkuse suhtes tegi Käpik suured sammud. Nüüd võivad ka võõramad inimesed kassile läheneda, teha pai ja pehmet kasukat kammida. Mängimine pole Käpikule võõras ja mööda tuba kimab ta ringi kiiremini kui poole nooremad kaaslased.

Käpik tuleb inimesele uksele vastu ja pole asju, mida ta ka oma eas ära ei suudaks õppida.

Tundes Käpikus ära oma uue neljakäpalise sõbra, tuleb võtta ühendust Kelmiküla Kassijaamaga aadressil info@kassijaam.eu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles