Piltuudis: eestlased leidsid Leedu tallist kitsastes oludes peetavad koerad

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad Leedus.
Koerad Leedus. Foto: Leenu Madarsoo

Leedus hobusetalle külastanud eestlane Leenu Madarsoo riiki sisse sõites peale tallile, kus peeti trööstitus olukorras koeri.

«Läksime talli juurde ja küsisime sealse tallimehe käest, kas tohime hobuseid vaadata ja tallis ringi kõndida. Kui olime tallile tiiru peale teinud, suundusime talli taha veel hobuseid vaatama,» meenutab Madarsoo, et nii leiti puurides koerad ja kolm kuni neli pesakonda kutsikaid. Peale kitsaste ja väikeste puuride silmati, et nii mõnelgi emal olid varbad ära näritud või lõigatud. Põhjuseks võib pidada ja külma, mis loomadele liiga on teinud. Kutsikate pildistamine tallimehele meeltmööda polnud.

Seda, kas tegemist on nii-öelda koerte vabrikuga, Madarsoo kindlalt väita ei oska. Võib arvata, et tegu võib olla jahimehe koertehoidlaga, näha oli nii rotveilereid, dobermanne, lisaks laikasid ja terjereid. Madarsoo kinnitusel koerad halvas toitumuses polnud ja tegemist oli sõbralike loomadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles