Ajutiselt näituselt kadunud tigu jõudis koju tagasi (1)

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse «Arhitekt Ämblik ja insener Mutt» staar aafrika hiidtigu.
Näituse «Arhitekt Ämblik ja insener Mutt» staar aafrika hiidtigu. Foto: Karoli Loo/Facebook

Esmaspäeval kirjutasime, et Energia Avastuskeskuse ajutiselt näituselt «Arhitekt Ämblik ja insener Mutt» kadus tigu. Nüüd on maailmarändur kodus tagasi.

Kui esialgu arvati, et tegemist on vargusega, siis nii see polnud. Energia Avastuskeskus kirjutab oma sotsiaalmeedia lehel, et turvalintidelt selgus, et näitust külastanud proua näis tundvat vastupandamatut tõmmet mõlema teo vastu. 

«Ta võttis rahumeeles mõlemad teod akvaariumist välja, istus diivanile ja asus neid imetlema. Ehkki täielikku tõde teavad vaid osalised ise – kahel neist on suu igal juhul lukus –, kuid meile teadaolevalt kasutas üks tigu võimalust plehku panna just siis, kui proua tema kaaslase tagasi akvaariumi asetas. Vabadusse jäänud tigu otsustas end prouale mitte enam näole anda ja jäi diivani alla konutama. Proua aga andis alla,» täpsustatakse postituses.

Pärast suurt pääsemisrõõmu oli tigu viiendal päeval nii ärev, et andis endast töötajatele teada. Aga kuidas? «Niisiis võttis ta ette tõeliselt pingutava retke diivani alt kahe meetri kaugusel paiknevasse mesilaskärge. Valik oli strateegiline: tigu ei tohtinud jääda inimeste harjumuspärasele rajale, kuid paigutama end nähtavale kohale. Täna hommikul märkaski keskuse koristaja Tanja, et kärje juures on kahtlane läikiv limarada. Ja ennäe, kärje kõige esimesel korrusel passiski tigu!» rõõmustatakse postituses. 

Koju tagasi saanud tigu mõnuleb nüüd vannis ja naudib ilmselt natuke aega oma terraariumit. 

«Paneme kõigile külastajatele südamele: palun ärge katsuge meie tigusid ega tõstke neid mingil juhul akvaariumist välja! Nende reaktsioon võib olla ootamatult keevaline!» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles