Arvamusfestivalil võib lemmiku koerte parklasse jätta

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer Arvamusfestivalil koerte parklas.
Koer Arvamusfestivalil koerte parklas. Foto: Kerttu-Kadi Vanamb

12.–13. augustil toimub Paide Vallimäel järjekorras neljas Arvamusfestival, kus mõtteid saab vahetada ka loomade õiguste teemadel. Kõik loomasõbrad võivad üritusele kaasa võtta oma lemmiku, kelle saab festivalimelu eest mugavalt koerte parklasse jätta.

Parkla on mõlemal päeval avatud 12–17 ja täiesti tasuta. 

Festivaliala korraldusega tegeleva Ülle Mülleri sõnul on koerte parklasse oodatud kõik väikesed ja suured sõbrad, kes on sõbralikud ja suhtlemisaltid ning harjunud omanikku rahulikult võõras kohas ootama. Samuti peab koer olema terve, taluma teiste korte läheduses viibimist ning mitte häirima teisi haukumise või muu stressist tingitud käitumisega, vahendab Arvamusfestivali kodulehekülg

«Festivali korraldajad ei toida, jaluta, mängi ega suhtle sinna hoiule toodud koertega,» selgitab Müller. Seetõttu soovitatakse tuua koer parklasse koos oma puuri või aseme ja jooginõuga, millega ta on harjunud ning mis on tema jaoks mugav ja turvaline. Kui kellelgi need maha ununevad, on siiski ala ettevalmistatud: olemas on mõni kuut, madratsid, jooginõud ning ketiotsad.

Loomasõpradele on kaasamõtlemiseks tegevusi üksjagu. 

Esimesel päeval ehk 12. augustil kell 19 esitleb MTÜ Loomus Arvamusfestivali raames Paide Wabalinna majas auhinnatud Norra dokumentaalfilm «Karusnahas» («Pels», 2014). Filmile järgneb vabas vormis arutelu.

Dokumentaalfilmi keskmes on psühholoog Frank Nervik, kes kehastub alustavaks farmeriks ja pöördub karusnahatööstuse poole palvega tutvustada talle valdkonna telgitaguseid. Nervik võetakse omaks ja ta pühendatakse tööstuse ärisaladustesse. Keegi ei tea, et Nervik filmib õppeperioodi varjatud kaameraga.

Teisel päeval ehk 13. augustil kell 16 arutletakse Arvamusfestivali «Väärtuste ja heaolu» alal globaalutoopiast, olukorrast, kus loomadele on tagatud õigused. Arutelus osalevad bioloog Kristjan Piirimäe, sotsioloog Kadri Aavik, ajakirjandusõppejõud Barbi Pilvre ja zooloog Tiit Maran. Arutelu juhib semiootik Mihkel Kunnus.

«Soovime, et arutelus osalejad (nii need, kes laval, kui ka need, kes lava ees) unistaksid julgelt ja kasutaksid oma kujutlusvõimet teemal «Mis oleks kui loomi enam ei ekspluateeritaks? Milline maailm välja näeks? Mis juhtub tööstusega? Keskkonnaga? Milliseks kujuneksid inimeste tarbimisharjumused? Kas ja kuidas muutuks inimese suhtumine loodusesse?» Inspireerime inimesi nägema teistsuguse maailma ja lähenemise võimalusi,» julgustab Loomuse kommunikatsioonijuht Annika Lepp oma mõtteid ka teistega jagama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles