Uskumatu: ajutiselt näituselt varastati aafrika hiidtigu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse «Arhitekt Ämblik ja insener Mutt» staar aafrika hiidtigu.
Näituse «Arhitekt Ämblik ja insener Mutt» staar aafrika hiidtigu. Foto: Karoli Loo/Facebook

Tallinnas Energia Avastuskeskuses juhtus 7. augustil eriskummaline juhtum, kui ajutiselt näituselt varastati üks aafrika hiidtigudest.

Avastuskeskuses külastusjuhina töötava Karoli Loo sõnul olid kaks aafrika hiidtigu osa ajutisest näitusest «Arhitekt Ämblik ja insener Mutt», mis keskendub bioloogilisele mitmekesisusele ja tutvustab, kuidas loomad ja putukad oma kodusid ehitavad.

Ühel päeval avastas Loo terraariumist mööda kõndides, et üht tigudest enam ei olnud ning keegi oli ilmselt loomakese endaga kaasa võtnud.

Kuna terraarium on piisavalt kõrge, et laps sinna ei saaks ulatuda, pidi Loo sõnul teo kaasavõtja olema üsna pikk, et kaas avada ja tigu välja võtta. Loo välistab, et loom ise terraariumist plehku pani, sest sellest oleks silmaga nähtav rada maha jäänud.

Mures töötajad otsisid tigu ka majast ning külastajatel paluti teada anda, kui keegi midagi nägi. Läbi vaadatakse ka turvakaamerate lindid.

Kaasa võetud tigu oli Loo sõnul aktiivne ja uudishimulik loomake. Üksinda jäänud liigikaaslane ootab nüüd kurvalt oma sõpra, kellega ta iga päev aega veetis. Uut tigu juurde võtta ei plaanita, sest loomad olid osa näitusest. 

Töötajad loodavad, et tigu leiab tee oma koju tagasi ja lubavad, et pahased kellegi peale ei olda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles