Arvamusfestivalil arutatakse taas loomade õigusi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusfestival
Arvamusfestival Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

12.–13. augustini toimub Paide Vallimäel järjekorras neljas Arvamusfestival, kus mõtteid saab vahetada ka loomade õiguste teemadel. 

Esimesel päeval ehk 12. augustil kell 19 esitleb MTÜ Loomus Arvamusfestivali raames Paide Wabalinna majas auhinnatud Norra dokumentaalfilm «Karusnahas» («Pels», 2014). Filmile järgneb vabas vormis arutelu.

Dokumentaalfimi keskmes on psühholoog Frank Nervik, kes kehastub alustavaks farmeriks ja pöördub karusnahatööstuse poole palvega tutvustada talle valdkonna telgitaguseid. Nervik võetakse omaks ja ta pühendatakse tööstuse ärisaladustesse. Keegi ei tea, et Nervik filmib õppeperioodi varjatud kaameraga.

«Karusnahk» on pälvinud Norra dokumentaalfilmifestivali publikuauhinna, Kolkata rahvusvahelise lühifilmide festivalil parima dokumentaalfilmi žürii auhinna, parima dokumentaalfilmi nominatsiooni Norra rahvuslikul filmiauhinnagalal Amanda 2015 ning äramärgitud filmi tiitli Docs Against Gravity filmifestivalil.

Teisel päeval ehk 13. augustil kell 16 arutletakse Arvamusfestivali «Väärtuste ja heaolu» alal globaalutoopiast, olukorrast, kus loomadele on tagatud õigused. Arutelus osalevad bioloog Kristjan Piirimäe, sotsioloog Kadri Aavik, ajakirjandusõppejõud Barbi Pilvre ja zooloog Tiit Maran. Arutelu juhib semiootik Mihkel Kunnus.

«Soovime, et arutelus osalejad (nii need, kes laval kui ka need, kes lava ees) unistaksid julgelt ja kasutaksid oma kujutlusvõimet teemal «Mis oleks kui loomi enam ei ekspluateeritaks? Milline maailm välja näeks? Mis juhtub tööstusega? Keskkonnaga? Milliseks kujuneksid inimeste tarbimisharjumused? Kas ja kuidas muutuks inimese suhe loodusesse?» Inspireerime inimesi nägema teistsuguse maailma ja lähenemise võimalusi,» julgustab Loomuse kommunikatsioonijuht Annika Lepp oma mõtteid ka teistega jagama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles