Piltuudis: kassi kõhust opereeriti välja hulk mittesöödavat kraami

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassi kõhust opereeriti välja muljetavaldav kogus mittesöödavat kraami.
Kassi kõhust opereeriti välja muljetavaldav kogus mittesöödavat kraami. Foto: Valga loomakliinik/Facebook

Valga loomakliinikusse pöördus 21. juulil perenaine, kes kurtis, et tema kass on nädala jooksul veidi kehvemini söönud ja viimasel päeval käinud veidi ebalevalt, justkui liibudes vastu maad. 

Röntgenis ja looma katsudes selgus tõsiasi, et kiisu on alla kugistanud umbes 20 juuksekummi, viis erinevat kiletükki, jupi metalltraati ja ühe mänguasja tüki. «See oli ka minu jaoks uskumatu,» sõnas Valga loomakliiniku arst Jaan Luht, tõdedes, et sfinks oli mittesöödavat juba pikemat aega usinalt kogunud.

Sotsiaalmeediasse postitatud foto all võtavad sõna ka teised kassiomanikud, kes räägivad, et nii mõnegi lemmik on patsikumme alla neelanud. Miks kassid just patsikumme nii väga armastavad, Luht selgitada ei oska, ent tõdeb, et ju neil on mingi maagiline omadus kasse ligi tõmmata. «Perenaine ütles, et see kass püüab juuksekummi ka peast kätte saada,» rääkis Luht.

Loomaarsti sõnul on kasside seas populaarsed ka väikesed Lego mänguasjad, mida tihti kasside kõhust leitakse. Mänguhoos võivad kiisu kõhtu sattuda ka vorstikinnitused, nöörid, paelad ja isegi niit ühes nõelaga. Luht on oma praktikas näinud koera, kes oli alla kugistanud maisitõlviku, ja kassi, keda tõmbas heinapalli peale tõmmatud kile sedavõrd, et lõpuks tuli see tema seest välja opereerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles