Inimese uus parim sõber võib olla hoopis kits?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kits.
Kits. Foto: Leanne Lauricella/Caters News/Caters News Agency/Scanpix

Kui muidu peetakse inimese parimaks sõbraks koera, siis teadlased avastasid, et farmiloomad suhtlevad meiega samamoodi nagu koerad ja hobused.

Tehtud katsed näitasid, et kui loomadele anda ülesanne, millega nad üksi toime ei tule, otsivad kitsed inimeselt abi, vahendab Live Science. Ajakirjas Biology Letters avaldatud artiklist selgus, et kitsed püüavad käituda nii, nagu inimesele võiks meeldida. 

Uuringutegevust juhtiv Alan McElligott sõnas, et kitsed on targemad, kui me oodata oskaks. 

Loomade suhtlemisoskuste uurimiseks korraldati eksperiment, kus kitsede ülesandeks oli kaanetatud karbist maius kätte saada. Ühel juhul seisis katse läbiviija looma poole näoga, teisel juhul seljaga. 

«Kitsed vaatavad inimesele otsa samamoodi nagu koerad, kes küsivad inimese abi, et too annaks talle maiuse, milleni oma käpp ei ulatu,» selgitab uuringus osalenud Christian Nawroth. Nii nagu koerad, vaatavad kitsed abi saamiseks kordamööda maiuse ja inimese suunas. 

Uuringu autorid sõnasid, et tehtud katse aitab inimesel paremini mõista, kuidas loomad talitajatega suhtlevad, mis omakorda aitab koduloomade hingeellu paremini süüvida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles