Nutikas lahendus: linnumaja teeb sööma tulnud sulelisest pilti

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Californias elav Bryson Lovett tuli geniaalsele ideele, kuidas linnuvaatlus märksa mugavamaks teha: nii lõi ta lindudele mõeldud fotoautomaadi.

Uuenduslik lahendus seob lindude söögimaja ja fotokaamera, vahendab Caters News. Idee sai alguse sellest, et Lovetti ema soovis sünnipäevaks fotot koolibrist, mida pojal saada ei õnnestunud.

Pärast luhtaläinud katseid otsustas Lovett luua linnumaja, milles olev kaamera teeks foto samal ajal, kui lind keha kinnitab.

Nutikat linnumaja võib varsti soetada ka Eestist, sest juba septembris plaanivad eestlased turule tulla oma majaga Etnobird, mis pildistab, loendab ja söödab linde. Majas toimuvat on võimalik jälgida reaalajas oma mobiiltelefoni kaudu. Etnobirdi elektroonika eest vastutav Heigo Mõlder selgitas Postimehele, et tulevikus saab telefonist vaadata, mitu lindu päevas või tunnis maja külastab, lisaks määrab see kindlaks liigi ja pakub võimaluse veebrirakenduse kaudu jälgida linnumaju üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles