Tasub teada: tasakaaluharjutused tulevad koertele kasuks

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irma harjutamas.
Irma harjutamas. Foto: Kuvatõmmis videost/EriVet/Facebook

Tasakaalu harjutamine tuleb kasuks nii noortele kui vanadele koertele ja sellega võib tegeleda nii ravieesmärgil kui ka niisama.

Harjutused seljale, kõhule, käppadele võimaldavad tugevdada tasakaalulihaseid ja see võib  tulevikus aidata vigastuste teket vältida.

Tallinnas väikeloomade neuroloogia, ortopeedia ja taastusraviga tegelev kliinik EriVeti loomaarst Kadi Viitmaa näitab kliiniku sotsiaalmeedia lehel, kuidas käib tasakaalu harjutamine.

Palliks kasutatakse tavalist võimlemispalli, mis on ka inimesele abiks tasakaalu parandamiseks.

«Terve koeraga võib kõike seda teha ka kodus, jälgima peab tavalisi ohutusnõudeid, et loom end ei vigastaks. Kui koeral on mingi probleem, siis tasuks enne spetsialistiga nõu pidada, lasta koer üle vaadata ning seejärel saab otsustada, mida ja kuidas tuleks teha. Meie majas on spetsialistid kõikidele liikumiselundkonda puudutavatele probleemidele. Tegevusalaks ongi loomade neuroloogia, ortopeedia ja taastusravi,» selgitas Viitmaa Postimehele.

Videos esineb koer Irma, kes armastab kõiki kõikuvaid ja ebakindlaid pindu, kuid tuleb tasakaalu hoidmisega suurepäraselt toime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles