Video: linnud on usinad trikkide õppijad

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev papagoi pole looga seotud.
Pildil olev papagoi pole looga seotud. Foto: AFP / Scanpix

Mitte ainult koerad ja kassid ei õpi trikke, vaid toredaid oskusi saab õpetada ka linnule.

Videos esinev lind mängib usinalt näiteks noolemängu.

Papagoipidaja ja lindude heaolu eest seisev Jana Oidermaa, selgitas, et trikkide õpetamine on lihtne siis, kui omaniku ja linnu vahel on kujunenud hea kontakt ja läbisaamine.

«Linnud on väga õppimisvõimelised, neid motiveerib kiitus, maius ja põnev tegevus,» selgitab Oidermaa. Kodustatud tingimustes papagoi peab ennast inimese parveliikmeks ja on alati valmis igasuguseks mänguliseks koostööks.

«Linnu aju vajab stimuleerimist ja nokk pidevat tööle rakendamist ning selle pärast hea läbisaamise korral on papagoid väga motiveeritud selliseks ajaviiteks, mis on põnev ja kvaliteetaeg peremehe ja linnu vahel, kuna nad sõltuvad inimese tähelepanust,» selgitab Oidermaa, lisades, et trikkide õpetamine kuulub samuti kvaliteetaja hulka.

« Papagoid on ääretult targad, nad jätavad meelde tegevused ja mis teatud tegevusele järgneb. Sellepärast maiusega on suhteliselt lihtne õpetada. Õpetamine nõuab aga aega ja järjepidevat tegelemist linnuga. Pealesunnitud tegevus vilja ei kanna ja trikkide õpetamise eelduste aluseks on oma linnu hea tundmine ja oskus motiveerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles