Kitsetalled magasid maanteel

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskits
Metskits Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõnikord tuleb loodus lähemale kui oskaksime arvata, nii juhtus möödunud reedel Kuressaarest väljunud bussiga, mille reisijad olid tunnistajaks millelegi väga toredale.

OÜ Atko Liinid bussijuht Madis Viilu kirjutab ajalehes Saarte Hääl, et sõitis möödunud reedel Kuressaare–Mustjala–Võhma–Panga–Järise–Aste–Kuressaare liinil kui märkas Mäe ja Järise bussipeatuse vahel tee peal midagi kahtlast.

Bussijuht sõitis tasakesi kitsele lähemale, et looma mitte ehmatada ja vaadata, mis tee peal on, et ta paigast liikuda ei taha.

Bussi peatanud ja välja läinud seltskond nägi, et kaks kitsetalle olid otsustanud keset teed uinaku teha ja kitseemal oli üksinda raske lapsi kantseldada. Nii võttis bussijuht ühendust loomaarstiga, kes soovitas tee peale jäänud tall ära tõsta, aga nii, et loomale ei jääks inimese lõhna külge, nõnda on suurem võimalus, et loom saab ema juurde tagasi minna.

Täispikka lugu ja fotot kümmekond minutit kestnud päästeoperatsioonist saab lugeda ja vaadata Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles