Šokeeriv video paljastab, mis toimub Suurbritannia koertefarmides

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerte farm Lõuna-Koreas.
Koerte farm Lõuna-Koreas. Foto: Meredith Lee/AP

Suurbritannia koertefarmides tehtud video näitab, millistes tingimustes peavad koerad elama.

Suurbritannia koertefarmides aretatakse kutsikaid, kes hiljem müüakse saareriigi elanikele lemmikloomadeks. BBC Panorama poolt tehtud uurimisest selgus, et farmides olevate koerte elutingimused on šokeerivad. Koerad on väikestes puurides ja päikesevalgust ei näe nad üldse. Videost on näha ka äsja poeginud või poegima hakkavaid koeri, keda hoitakse puidust kastides, kirjutab The Telegraph.

Salaja filmitud videolõikudest on näha, et ühes farmis on puurides sajad koerad. Väidetavalt suudab üks tõukoer aastas «toota» 5000 naela (6500 euro) väärtuses kutsikaid. Kuna teatud koeratõugude vastu on huvi väga suur, siis aretatakse koeri kordades rohkem kui varasemalt.

Panorama videos on lõike, mis on filmitud ühes Iirimaa suurimas koertefarmis. Kohalikust omavalitsusest teatati, et nad on antud farmi viimase 12 kuu jooksul külastanud kuuel korral ja pole sealt rikkumisi leidnud. Mike Redford, Aberdeeni ülikooli loomaekspert sõnas, et see farm on vaid üks paljudest, kus koheldakse koeri nii, nagu nad oleksid põllumajandusloomad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles