Popstaari Instagrami postitused ajasid loomaõiguslased marru

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Bieber lõvikutsikaga.
Justin Bieber lõvikutsikaga. Foto: XPOSURE

Popstaari Justin Bieberi fännid on ilmselt märganud, et viimase paari nädala jooksul on laulja postitanud mitmeid pilte, kus ta on koos eksootiliste loomadega. Loomaõiguste eest võitlev organisatsioon PETA pole sellega aga sugugi rahul.

Kõigepealt postitas Bieber oma Instagrami foto, kus ta oli koos suure ja kauni tiigriga. PETA andmetel elab see tiiger Bowmanville'i loomaaias, mis kuulub Michael Hackenbergerile, keda selle aasta alguses süüdistati loomade julmas kohtlemises. PETA jaoks valmistas see foto suurt pettumust ja nad otsustasid välja anda pressiteate, kirjutab Elite Daily.

 

A photo posted by Justin Bieber (@justinbieber) on

Pressiteates märgib organisatsioon, et eksootilised loomad, keda kasutatakse meelelahutusäris, on tavaliselt oma vanemate juurest ära võetud väga noores eas. «Treenerid peksavad neid ja need loomad peavad elama kitsastes puurides. Võimalik, et neile loomadele söödedakse rahusteid, et nad oleksid kuulekad ja rahulikud, kui toimuvad sellised peod, kus ka Justin käis,» seisab pressiteates. 

«Justinil ja teistel külalistel vedas väga, et metsikud loomad neid ei rünnanud. On teada olukordi, kus loomad on inimesi rünnanud, sest nad on oma armetu elu tõttu stressis. Me kutsume üles Justinit ja tema pereliikmeid mitte kunagi enam kasutama loomi kui rekvisiite fotode jaoks või meelelahutusena pidudel.»

Ent kahjuks ei jõudnud see teade vist Justin Bieberini, sest vaid mõni nädal hiljem postitas ta Instagrami uue foto, kus ta hoidis süles lõvikutsikat. Loomulikult ei kavatsenud PETA sellega leppida ja organisatsioon andis välja uue pressiteate. Pressiteates seisab, et tõenäoliselt on tegemist lõvikutsikaga, kes on vahetult pärast sündi oma ema juurest ära võetud, et ta saaks poseerida kuulsustega fotodel. «Tegemist on julmusega ja Bieberil on aeg öelda «Sorry», et ta räpast eksootiliste loomade äri toetab.»

 

A photo posted by Justin Bieber (@justinbieber) on

Sama lõvikutsikaga leiab Bieberi Instagrami lehelt veel pilte. Antud teemal otsustas sõna võtta ka organisatsioon World Animal Protection. Nad märgivad, et meelelahutusäri ei ole õige koht metsikute loomade jaoks ja on kahetsusväärne, et Justin Bieber selliseid pilte jagab mõtlemata looma heaolule. 

«Inimesed, kes taoliste loomadega poseerivad, ei mõista, et selline ainulaadne võimalus nende jaoks tähendab loomadele eluaegseid kannatusi. Selleks, et neid meelelahutusäris kasutada, võetakse lõvid väga noorelt oma emade juurest ära, neid treenitakse esinema ja oma ülejäänud elu veedavad nad vangistuses piineldes. Nad on väga ettearvamatud loomad ja on inimesi rünnanud. Inimestele, kel on nii suur mõju kui Justin Bieber, on meil vaid üks sõnum: lõvid on metsikud loomad, mitte meelelahutajad,» lõpetavad nad oma pressiteate. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles