Miks meeldivad naistele koertega jalutavad mehed?

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui lähed koeraga välja jalutama, kas oled tähele pannud, et räägid võõrastega rohkem kui siis, kui jalutad üksinda? Kas koer on äkki aidanud sul lausa armusuhet luua?

Kui jah, siis sa pole üksi. Teadlased on jõudnud järeldusele, et mehe parim sõber võib olla ka mehe parim abimees armsama leidmisel, kirjutab Psychology Today.

Üks esimesi uurimusi, kus seda lähemalt vaadeldi, viidi läbi 2008. aastal. Uurimuse raames paluti 20-aastasel noormehel tänaval naistele läheneda, neile komplimente teha ja telefoninumbrit küsida. 120 juhul oli mees üksinda ja 120 juhul oli tal koer kaasas. Iga kord pidi mees naistega täpselt samamoodi suhtlema, hoolimata sellest, kas ta oli üksi või koeraga.

Üldiselt on nii, et kui mees küsib lihtsalt naise telefoninumbrit, ilma et nad oleksid enne pikemalt juttu rääkinud, ei pruugi ta tingimata positiivset vastust saada. Nii juhtus ka neil kordadel, kui mees oli üksinda. Kui tal oli koer kaasas, oli tal naistega palju rohkem edu. Võrdluseks võib öelda, et üksinda olles sai mees 9,2 protsendilt naistelt positiivse vastuse, kuid koeraga jalutades sai ta positiivse vastuse 28,3 protsendilt naistelt. See on üsna märkimisväärne vahe.

Ent miks usaldavad naised rohkem mehi, kes jalutavad koeraga? Iisraeli teadlased tahtsid sellele küsimusele vastust leida ja selgus, et naised tõepoolest eelistavad koeraga jalutavaid mehi üksikutele meestele. Teadlased leidsid, et naised näevad koeraga jalutavas mehes rohkem potentsiaali pikaajalise suhte jaoks. Aga miks see nii on?

Teadlased pakkusid, et kui inimene jalutab koeraga, siis arvatakse, et tema on ka selle koera omanik – see näitab, et inimene on valmis lemmiklooma eest hoolitsema ja tema eest vastutama. See võib omakorda anda naistele lootust, et mees on usaldusväärne ja temast saaks hea kallim või abikaasa.

Sellest võib omakorda järeldada, et mehed saaksid koeri strateegiliselt ära kasutada, et endale kallim leida. Muide, seda teadmist tasuks ära kasutada ka siis, kui pead reisile minema ja üritad veenda mõnd oma meessoost tuttavat, et ta sinu koera vahepeal valvaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles