Päevakäpp: prügikasti kõrvalt leitud meriseapoiss otsib head kodu

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Aprilli kuu alguses teatati Eesti loomakaitse seltsile, et Koselt leiti prügikasti kõrvalt kilekotist kaks merisiga, kelle tervislik seisund on halb. Selts toimetas loomad kiiresti loomakliinikusse ja leidis neile ka hoolitseva kodu.

Mõni aeg hiljem võttis nendega ühendust loomade peremees, kes oli enda sõnul pannud merisead kilekotti ja selle omakorda spordikotti ning tõstnud loomad välisukse taha koridori, et oleks mugavam kodu koristada. Kott aga rändas laia maailma ning koti sisu jõudis õnneks loomakaitse seltsini. 

Loomaarsti sõnul olid merisead aga väga halvas seisus, seega uuriti nende omanikult, kuidas ta loomi täpsemalt pidanud on. Selgus, et härra teab merisigade pidamisest väga vähe ja kasvatab neid paaritamise eesmärgil, olgugi, et tegemist oli isa ja tütrega ning selline eesmärk loomapidamiseks pole õige. Esiteks ei tohi lubada suguluspaaritust ja teiseks tuleb pidada aastaid vahet enne, kui merisiga on valmis uuesti poegima.

Arsti ülevaatusel selgus, et alles paar kuud tagasi poeginud emane merisiga on taas tiine ning hiljuti sündis tal hoiukodus väike armas tütar. Kui ema ja tütreke peavad veel mõnda aega kosuma, siis isane merisiga on täna juba valmis uude koju minema. Tegemist on 4-aastase keskealise härraga, keda tuleb hakata pidama teistest loomadest eraldi. Muidu on loom igati sõbralik ja vahva, talle meeldivad paid ja ta hakkab kõva häälega rõõmust ruigama, kui süüa antakse. Kuna loomake veepudelist juua ei oska, tuleb talle anda mitu korda päevas värsket sööki, milleks sobivad hästi näiteks tavaline kurk ja porgand. Lisaks tuleb anda meriseale heina, meriseasööta jms. 

Palun aidake meriseapoisil uus hea kodu leida! Lisainfot saab tema kohta küsida kirjutades marika@loomakaitse.ee või helistades 5551 3492. Kui tundsid meriseas ära oma uue pereliikme, täida loomasoovija ankeet.

Eesti loomakaitse selts
Eesti loomakaitse selts Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles