Avastus: koera süda lööb omanikuga samas rütmis

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer ja pere
Koer ja pere Foto: SCANPIX

Teadlased avastasid, et koera ja tema peremehe omavaheline side on niivõrd tugev, et loomade ja peremeeste süda lööb lausa ühes rütmis.

Teadlased lahutasid kolm koera oma peremehest ning lisasid mõlemale südamemonitorid, et vaadata, kuidas lööb mõlema süda siis, kui nad taas kokku saavad, vahendab Daily Mail. 

Avastati, et mõlema südamelöökide sagedus langes, kuid seejärel hakkasid need teineteist peegeldama. Tulemused näitasid, et kuigi südamed lõid erineva kiirusega, järgisid need sama mustrit ning lemmiku oma oli võrreldav peremehe omaga. 

Tulemused olid väga üllatavad. Kui meie pulss aeglustub lihtsalt seetõttu, et veedame koos oma lemmikuga aega, võib see kasuks tulla kogu ühiskonnale, rääkis Melbourne'i ülikooli uurija Mia Cobb.

See ei ole aga ainuke uuring, mis tõestab, et loomadega koos elamine on tervisele kasulik. Nii leiti ühes varasemas töös, et loomaomanike südamed on tervemad, seda just koeraomanike puhul. Ilmselt tuleneb see vajadusest sageli liikuda. Lisaks aitavad loomad ära hoida üksildustunnet, mis võib samuti olla suur stressitekitaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles