Tiigrite arvukus maailmas tõusis esimest korda saja aasta jooksul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigrid Kate ja William.
Tiigrid Kate ja William. Foto: SCANPIX

Metsatustamine, asustuse pealetung ja salaküttimine on laastavalt mõjunud tiigripoulatsioonile Aasias, kuid riigid, kus need suured kaslased elavad, on teinud tööd nende arvukuse suurendamise kallal.

Looduses elavate tiigrite arv kogu maailmas on esimest korda sajandi jooksul tänu looduskaitsjate jõupingutustele tõusnud, teatas esmaspäeval Maailma Loodusfond (WWF).

WWFi ja Üleilmse Tiigrifoorumi andmetel on tiigrite arvukus tõusnud 2010. aasta kõigi aegade madalaimalt tasemelt 3200-lt 3890-ni.

«Esmakordselt pärast mitut kümnendit pidevat langust on tiigrite arvukus tõusule pööranud,» lausus WWFi peadirektor Marco Lambertini.

Tegemist on esimese korraga, kui nende ohustatud kaslaste hulk maailmas kasvab pärast 1900. aastat, mil neid oli kogu maailmas 100 000.

Indias elab 2014. aasta lõpus läbi viidud loenduse kohaselt enam kui pool maailma tiigripopulatsioonist ehk 2226 isendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles