Väärib tunnustust: bussijuht tõstis konna tee pealt ära

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konnad maanteel.
Konnad maanteel. Foto: Margus Ansu

Kätte on jõudnud igakevadine konnade ränne, kus krooksujad kogunevad veekogudesse, kus nad on harjunud paljunema. Eestimaa Looduse Fond on autojuhtidele südamele pannud, et nad oleksid ettevaatlikud.

11. aprillil andis üks tubli Tartu kodanik sotsiaalmeedia grupis «Märgatud TARTU's» teada bussijuhist, kes peatas lausa bussi, et tee peal olnud konn ohutusse kohta tõsta. «Mees ise on väga lahke alati sõitjatega, isegi kui nad käituvad väga ebameeldivalt. Tänane tegu aga üllatas mind ning pani mõistma, et häid inimesi veel on olemas. Nimelt ta sõitis liiniga nr 15 ja peatus järsku, sõitjad seepeale küsisid:«Mis juhtus?». Bussijuht astus bussist välja ning võttis kätte konna, kelle aitas tee pealt ära, sest ei tahtnud, et ta liiga saaks,» kiidab postitaja.

AS SEBE juhatuse liige Üllar Kaljuste selgitas, et aktiivsed linnakodanikud andsid eelmisel nädalal teada kudemispaika liikuvatest konnadest Ihaste teel ja vajadusest juhtida bussijuhtide tähelepanu hoida teelõigul väiksemat liikumiskiirust ning pakkuda teed inimestele, kes hoolitsevad selle eest, et konnad kenasti üle tee saaksid. «Et bussid liiguvad nimetatud teelõigul siiski üsna tihedalt, informeerisime kõiki bussijuhte olla Ihaste teel nii ise tähelepanelikumad kui anda liikluskäitumisega eeskuju ka teistele liiklejatele. Bussijuhi tegutsemine kirjeldatud viisil oli algatus tema enda poolt ning väärib tunnustust ja kiitust ka ettevõtte poolt.»

Eestimaa Looduse Fond kirjutab, et tavaliselt liiguvad konnad aktiivselt aprilli lõpus, kuid väga palju mängib rolli ka ilm. Päeva lõikes liiguvad konnad päikeseloojangust alates 2-4 tunni jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles