Heategevuslik Karvaball ühendas loomasõbrad

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karvaball.
Karvaball. Foto: Joosep Soorsk

Eile, 31. märtsil toimunud meelelahutuslikul heategevusõhtul KarvaBall koguti raha Viru ja Võru loomade varjupaikade kliinikuruumide väljaehituseks ning lansseeriti loomasõprade suhtluskeskkond Loom24, mis on nüüd kõigile loomasõpradele ja nende lemmikutele avatud.

Heategevuslikul õhtul lõid kaasa mitmed tuntud loomasõbrad: Marek Sadam, Maia Vahtramäe, Grete Paia ja Kristjan Kasearu. Lisaks kolmekäigulisele õhtusöögile said külalised osa oksjonitest, loosidest ning heast muusikast.

«Erakordselt tore, kui me ei peaks siin olema, sellepärast, et kas poleks ilus mõte Eestist, kus poleks kodutuid loomi ja neid tegelasi, kes meid usaldavad ja ühel hetkel me otsustame, et meil ei ole neid enam vaja?» küsis Marek Sadam õhtu alustuseks. Loomasõprade nägudest peegeldus, et selline mõte oleks rohkem kui ilus. See oleks lausa suurepärane!

Paraku selline mõte teoks ei saa ning heade inimeste abiga tuleb toetada neid neljakäpalisi, kelle elutee pole kerge olnud. Iga ostetud pileti pealt läks 10 eurot varjupaigale, mis 124 inimese kohta tähendas 1240 eurot. Hiljem lisandus oksjonilt veel summa, mis andis lõppkokkuvõttes varjupaiga käsutusse 2500 eurot. Varjupaikade MTÜ turundusjuhi Mari Hagi sõnul on see oluliseks panuseks veterinaari ruumide valmimisse. «Ma siiralt tänan kõiki osalejaid ja nende huvi varjupaikade arendusse. Uued ruumid, kus on hea varjupaika saabuvatele loomadele arstlikku läbivaatust teha, on plaanis ehitada selle aasta teises pooles,» tutvustab Hagi Varjupaikade MTÜ plaane.

Kusjuures, muljetavaldava, 200 euro suuruse annetuse tegi välisminister Marina Kaljurand, kes soetas

Marina Kaljurand heategevuslikul õhtusöögil. Foto:
Marina Kaljurand heategevuslikul õhtusöögil. Foto: Foto: Joosep Soorsk

oksjonilt kauni käevõru, mis, muide on puhas Eesti käsitöö. «Marina Kaljurand on väga suur loomasõber, tal on endal koerad kodus,» kiidab Varjupaikade MTÜ turundusjuht Mari Hagi-Rigolt. 

Loomaportaal Loom24 asub varjupaikadega tihedat koostööd tegema. «Meie koos teiste Eesti varjupaikadega lisame sinna jooksvalt varjupaigaloomade kuulutusi ning lemmikut otsival inimesel on hea võimalus loomadega esmane tutvus teha veebilehe vahendusel,» selgitab Mari Hagi koostööd Loom24ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles