Põhjused, miks kassid pappkaste armastavad

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass pappkastis.
Kass pappkastis. Foto: P. Terwort/PantherMedia/Scanpix

Ilmselt on paljud kassiomanikud avastanud, et kui ta lemmikule midagi meeldib, siis on see pappkastis mängimine või seal tukkumine.

Portaal iHeartCats pani kokku põhjused, miks kassid nii väga pappkaste armastavad.

Eraldatud

Hoolimata sellest, kas kodus on külm või soe, on pappkastis magamine võimalus kehatemperatuuri püsivana hoida, lisaks annab see lemmikule võimaluse end muust kisast ja kärast eraldada. 

Ohu eest peitu pugemine

Kastid on koduse lemmiku jaoks parim viis end ohu eest kaitsta. Mõnikord tekib kassidel arusaam, just kui muudaks pappkast neid nähtamatuks, sest kitsad seinad tekivad temas turvatunde.

Jahipidamine

Kastid on küll head peidukohad, kuid samal ajal on need paigad, kust saaki jahtida. Inimesed, kellel on kodus mitu kassi on ilmselt märganud, et vahepeal peavad vurrulised ka teineteise peale jahti.

Mitu funktsiooni

Lisaks sellele, et pappkastis on turvaline, sealt saab jahti pidada ning end mõnusalt tunda, on kast suurepärane magamisase ning kui vaja, siis kraapimispost, sest papp mõjub kassi käppadele ja küüntele meeldivalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles