Eesti üks parimaid takistussõiduhobuseid Ulrike R lõpetas karjääri

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Klettenberg ja Ulrike R.
Kertu Klettenberg ja Ulrike R. Foto: Gerlin Kess

Kertu Klettenberg teatas eile oma Facebooki seinal, et tema ja kogu Eesti üks parimaid takistussõiduhobuseid, 15-aastane Ulrike R, lõpetab võistlusspordi ning jätkab edaspidi sugumärana.

Postitust kommenteerides toob Kertu põhjuseks hobuse jalgade tervise, mis on problemaatiline olnud varemgi. Klettenbergid on Ulrike kõõluseid tema karjääri jooksul mitmel korral pidanud hoolikalt ravima ning leiavad, et 15-aastasel tipphobusel on nüüd aeg minna teenitud pensionile.

«Paraku on nii, et meie ühine tähelend jääb siin katki. Ta oli ja on suure sõidu hobune, aga selleks ei ole ta kahjuks enam vormis. Parem on tal minna pensionile, mida ta saab veeta rahulikult ja väärikalt,» sõnas Kertu, kes saavutas Ulrikega sarnaselt oma isale arvukalt häid tulemusi. Eesti ratsaspordipublikule jäävad kindlasti eredalt meelde Gunnar Klettenbergi ja hollandi soojaverelise mära Ulrike R MK-etapi võit Saku Suurhallis 2012. aastal ning Kertu Klettenbergi imeline kolmas koht samal hobusel 2015. aasta Tallinn International Horse Show MK-etapil.

Kertu ise peab enda ja ilmselt ka hobuse karjääri üheks raskeimaks katsumuseks tänavu veebruari lõpus Varssavis toimunud MK Kesk-Euroopa liiga finaali, kus nad lõpetasid põhisõidu nulliga ja ülitugeval neljandal kohal. «Poola võistlus oli kahtlemata raskeim mu elus, isegi Helsingi 5* MK-etapp ei olnud niisugune. Hüppasime Ulrikega üldse koos u 6-7 MK-etappi ja neist neli tükki nulliga. See on juba iseenesest väga hea saavutus,» arvab Kertu, kes peab Ulriket kahtlemata oma elu parimaks hobuseks ega tea, millal tal jälle sedasi veab. «Üldiselt meeldisin mina ka talle väga!» leiab ta.

Teised hobused ei pidanud aga Ulrikele niiväga meeltmööda olema, seetõttu saab huvitav olema näha, milline on see tujukas mära emana, sest varem pole tal ühtegi varssa olnud. Kui kõik õnnestub, on plaanis Ulriket tulevikus mitmeid kordi paaritada. Sobivat täkku pole veel siiski otsitud, nii et seegi saab olema põnev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles