Tallinna linn aitas lemmiku tagasi koju

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer. Foto on illustreeriv.
Koer. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

24. veebruari esimestel hommikutundidel jalutas Anatoli Kristiine keskuse lähedal oma koeraga, kui viimane end rihmast lahti tõmbas ja ära jooksis.

Anatoli otsis lemmikut poolteist tundi ning helistas omasõnutsi 8.37 loomade hoiupaika, öeldes, et koer on vaktsineeritud ning kui lemmik kinni püütakse, siis protseduure pole vaja teha, vahendab TV3 tarbijasaade «Kaua võib». Oma üllatuseks avastas Anatoli oma lemmiku siiski hoiupaigas olevate koerte vahelt, isegi pildid oli üles pandud. Selgus, et mehel tuleb koera eest tasuda 35 eurot, mille sees kiip, vaktsineerimine ja parasiiditõrje. Kiibi eest oli mees valmis maksma, kuid polnud nõus, et koer siiski vaktsineeriti, sest seda ei olnud vaja. 

Anatoli ja Tallinna loomade hoiupaika vedav Larissa läksid tülli ning probleemi pidi lahendama tulema isegi politsei. Lemmik jäi hoiupaika seitsmeks päevaks. Oma murega pöördus murelik loomaomanik Eestimaa Loomakaitse Liidu poole. «Raha kaalub loomaarmastuse üle,» sõnas Liidu esimees Heiki Valner, lisades, et hoiupaiga jaoks on primaarne raha, mitte looma peremees. 

Larissa keeldus saatele intervjuud andmast, väites, et on asja piisavalt seletanud. Siiski lükkas ta ümber väite, nagu oleks Anatoli hoiupaika helistanud 8.37, naise väitel saabus kõne 9.30 ning selleks ajaks oli koer juba protseduurid saanud. 

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on tähtis hoiupaiga suhtumine, mis peab olema lemmikloomade ja nende omanike suhtes südamlik ja avatud. «Aga kui me kuuleme, et südamlikku ja avatud suhtlemist pole, siis paljud probleemid on suhtlemise pinnal,» selgitab Sarapuu, lisades, et linn on otsustanud Paljassaarde ehitada uue varjupaiga, mille operatoorite peale kuulutatakse välja hange. Sellisel juhul saab operaatoreid vahetada kui inimesed pakutud teenusega rahule ei jää.

Seitse päeva hoiupaigas viibinud lemmik sai armastava peremehe kätte tagasi, sest linn võttis seitsme päeva kulud enda kaela, jättes Anatoli tasuda vaid esimese päeva. Sõpra kätte saanud, kostitas mees lemmikut ka uue jalutusrihma ja maiusega.

Heiki Valneri sõnul on hea, et üks lugu hästi lõpeb. «Tänud meediale ja Tallinna linnavalitsusele!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles