Zooloog hiigelrotist: see on optiline illusioon

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londonis leiti väidetavalt hiiglaslik rott
Londonis leiti väidetavalt hiiglaslik rott Foto: Youtube

Nädalavahetusel leitud hiigelrott tõmbas kõigi tähelepanu. Kuid kas see on ikka hiigelrott?

Zooloog Tiit Maran sõnas «Ringvaatele», et tegemist on optilise illusiooniga, mis on lainurgaga võetud. 

Näriliste vallas on siiski ka suuri liike, näiteks kapibaarad, kes kaaluvad kuni 60 kilogrammi. Närilised tulevad Marani sõnul kodusesse majapidamisse, sest tegemist on inimkaaslejatega, olgugi et majja trüginud rotte just rõõmsalt vastu ei võeta.

Maran toob vastukaaluks, et lisaks haiguste levitamisele ning varude ärasöömisele, on teadlased rotte lahti lõiganud, et aru saada, mis on nii pisiloomade kui inimeste sees. «Talle võiks peaaegu ausamba püsti panna, sest oleme nii palju nende kaudu teada saanud maailmast,» selgitab Maran. 

Zooloog toob esile ka müstilise rotikuninga, mis kätkeb endas sabapidi kokkupõimunud rotte. Kusjuures, 400 aasta jooksul on rotikuningaid leitud 60, kellest kuus on muuseumis. Omamoodi tähelepanuväärne on asjaolu, et kolm rotikuningat on Eestist leitud. Seletusi võib Marani sõnul leida mitmeid, peamine on see, et talvel magades sabad väänduvad ning külmaga külmuvad sabad üheks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles