Märgid, et kass on ebakindel

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: Josef Freitag/PantherMedia/Scanpix

Mõned kassid on väga ekstravertsed ning ei suuda hetkegi oma inimesest eemal olla, samas on nii mõnigi lemmik häbelik ja ebakindel.

Lemmiku ebakindlus võib tihti tuleneda stressist. Selleks, et loom oleks õnnelik, pani portaal iHeartCats kokku märgid, mille järgi aru saada, et kass on ebakindel.

Peitu pugemine

Kassid, kes end kindlalt ja turvaliselt ei tunne, poevad tihti peitu, mis on normaalne käitumisviis. End pidevalt ära peitev kass on märk probleemist.

Pidev nurrumine

Tavaliselt on nurruv kass õnnelik kass, kuid selle taga võib olla ka stress või valu. Mõnikord võib kass nurruda, sest püüab end maha rahustada. Kui nurrumine esineb koos teiste sümptomitega, tasuks uurida, mis lemmikul viga võib olla.

Agressiivsus

Äkitselt agressiivseks muutunud kass võib olla haige või olla käitumisraskusega. Kass, kes tunneb end ebakindlalt või ohustatuna, püüab end sisisemise ja kratsimisega kaitsta, tulles kallale nii peremehele kui võõrale inimesele.

Saba jalgevahel

Nii nagu koeradki, annavad kassid püstise sabaga märku, et on peremeest ammu koju oodanud. Kui kassil on saba pidevalt jalgevahel, võib see olla märk ebakindlusest.

Pidev kräunumine

Pidev häälitsemine võib olla märk haigusest, käitumisprobleemist ning ka ebakindlusest. Pidevalt kräunuv kass võib kutsuda peremeest või teisi lähedalolevaid inimesi, sest tunneb end üksikuna või soovib, et keegi muudaks neid ümbritsevat keskkonda turvalisemaks.

Suured silmad

Laienenud pupillid on märk stressist, hirmust vihast, erutusest või saagi jahtimisest.

Pidev pesemine

Ebakindlad ja stressis kassid pesevad end tihemini kui peaks. Mõned kassid keskenduvad karva korrastamisele lausa nii palju, et tõmbavad karvu välja.

Klammerdumine

Tavaliselt hoolivad kassid oma peremehest ning veedavad temaga meelsasti aega. Kui järsku muutub normaalselt käitunud kass väga klammerduvaks, võib tegemist olla ebakindlusega. Sellisel juhul tahab hirmunud ja ebakindel kass peremehe turvalist kallistust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles