Veeda laupäev jääkarudega

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru Nord
Jääkaru Nord Foto: Maaja Kitsing

Laupäeval, 27. veebruaril tasub sammud seada Tallinna loomaaeda, sest loomad tähistavad rahvusvahelist jääkarupäeva.

Lapsi ootab seiklusretk, jääkarude projektist räägib Veronika Padar ning kunstnik Tauno Kangro joonistab jääkarudest ja kuulutab välja vastavateemalise joonistusvõistluse.

Aleksei Turovski räägib jääkaru jutte ning veskimetsas ootab külastajaid räätsamatk.

Tegevusi täis päev saab alguse kell 12 kui esineb Tantsutrupp Modus ja räägitakse jääkarude uuest kodust.

12.40 räätsamatk ja lastele loomaaia-seiklus

13.40 Aleksei Turovski jääkaru jutud

Maailma suurimad maismaakiskjad elavad Tallinnas endiselt kitsastes oludes, kuid hea, et see ei takista neil ka uue polaariumi planeerimise ajal järglasi saamast. Praegu elab loomaaias kolm jääkaru – isane Nord, emane Friida ja nende kaheaastane poeg Nora. Direktor Mati Kaalu sõnul saab edukalt kulgeva projekti “Jääkaru uus kodu” tulemusena juba kevadel jääkarude uue maja ehitusega alustada. Siis on edaspidi lootust paljudel polaaralade asukatel, lisaks jääkarudele ka grööni muskusveistel, hüljestel, polaarrebastel, pinviinidel, lumekakkudel ja teistel uude polaariumi kolida.

Keskkonnahariduskeskuses on kuni 4. aprillini avatud animalist Vitali Novikovi põnev skulptuurinäitus ja peresid ootab laste loomaaed. Kella 11-16 töötab keskuses ka Mõmmu kohvik, kus end sooja joogi ja söögiga kosutada.

Loomaaia kassad on avatud nii põhja- kui lääneväravas kella 9-15, siseekspositsioonid on lahti kella 10-16, loomaaed suletakse kell 17.

Jääkarupäevale pääseb loomaaia piletiga. Lisainfot saab loomaaia kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles