Koer sai ratastooli abil jälle liikuma

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer. Pilt on illustratiivne.
Koer. Pilt on illustratiivne. Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Möödunud aasta lõpul juhtus lurcheri tõugu koeral Spooky Bool õnnetus, mille tagajärjel ta enam kõndida ei saanud.

Viieaastane Spooky Boo libises õues jalutades märjal murul, vahendab väljaanne Telegraph. Kukkumisel koera keha väändus ning osa selgroo lülide vedelikust valgus selgroogu, põhjustades tõsiseid vigastusi. Peremehed Eddy ja Tania Morris viisid lemmiku arstile, kes hoiatas, et koer võidakse magama panna. 

Viis päeva hiljem jõudis Spooky Boo koju tagasi hoopis ligi 3000 eurot maksvas ratastoolis. Haiglas veedetud ajal selgus, et kukkumine põhjustas koera seljaaju pehmenemise ning lemmik viidi Birminghami spetsialistide hoole all. 

Omanikud leidsid Prantsusmaal tegutseva ettevõtte, kes pakub ratastoole lisaks inimestele ka neljakäpalistele. Laupäeval kohale saabunud ratastool andis koerale jälle võimaluse liikuda. Spooky Boo käib regulaarselt ka füsioteraapias ning koera liikumine paraneb iga päevaga. 

Spooky Boo on perenaise sõnul väga elav ja sotsiaalne koer, kelle jaoks poleks ratastoolita elu võimalik. «Ta ei hakka ilmselt enam kunagi jooksma, aga me loodame, et ta saab majas edaspidi vabalt ringi liikuda,» selgitab Tania Morris. 

Injured dog learns to walk again thanks to £3,000 wheelchair

A rescue dog left paralysed after a slip is back up on her paws - thanks to a hi-tech wheelchair.

Posted by The Telegraph on 16. veebruar 2016. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles