Lasteaialapsed tõid RMK-sse näitusele 100 rasvatihast

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

RMK Tallinna teabepunktis avati tänavusele aasta linnule rasvatihasele pühendatud näitus, imetleda saab lasteaialaste väga erinevas tehnikas meisterdatud linnukesi.

Näitusel välja pandud 100 rasvatihast tegid valmis Mustamäe Kadaka lasteaia ja Lasnamäe Ümera lasteaia 2-7-aastased lapsed ja nende pered. Näituse ühe eestvedaja, Kadaka lasteaia õpetaja Maili Vaarpu sõnul oli ettevõtmise eesmärgiks tutvustada tänavust aasta lindu, ärgitada perede ja lasteaia suuremat koostööd ning lähendada omavahel eesti ja vene rahvusest lapsi. «Valminud tööd üllatasid oma mitmekesisuse poolest – lapsed, aga kindlasti ka vanemad, võtsid asja väga korralikult ette,» kommenteeris Maili Vaarpu.

Pisikeste loodusevaatlejate huvi tihaste ja teiste lindude vastu jätkub. Praegu panevad lasteaialapsed linnukestele süüa enda meisterdatud linnumajadesse ning märgivad vaatluspäevikusse üles, milliseid linde lasteaia hoovis näevad.

2016. aasta linnule pühendatud näitus jääb RMK Tallinna teabepunktis avatuks veebruari lõpuni, sama kaua on paralleelselt üleval ka loodusfotovõistluse Vereta Jaht parimad tööd. RMK Tallinna teabepunkt aadressil Toompuiestee 24 on avatud esmaspäevast reedeni kell 9-18, näituse külastamine on kõigile tasuta.

Eestis elab kaheksat liiki tihaseid. Rasvatihane on neist kõige kogukam, 15 sentimeetrit pikk ja kaalub 16-24 grammi. Rasvatihane on hästi äratuntav oma kollase kõhualuse ja seda poolitava laia musta pikitriibu järgi. Eestis on rasvatihane levinuim ja arvukaim linnuliik, kes tunneb end ühtviisi koduselt nii inimeste läheduses linnas kui ka maal metsades.

Rasva-Ants on meil ka sagedaseim külaline lindude söögimajades. Loodusfotograaf ja zooloog Tiit Hunt soovitab kõigil, kes linde toidavad, olla järjekindel. «Kui juba toitma hakkate, siis ärge linnukesi alt vedage,» paneb ta südamele. «Toitu peaks olema kogu aeg, sest linnukesed harjuvad sellega ja jäävad linnumaja lähedale ka ööbima, et hommikul midagi hamba alla saada,» sõnas Hunt. Hea ja odav on osta näiteks nahaga seapekki ja linnukestele riputada. Samuti meeldivad neile väga päevalilleseemned.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles