Täielik muutumine: silitamist kartvast Triinust on hoiukodus saanud elurõõmus koer

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triinu on hoiukodus ümbritsetud hoole ja armastusega
Triinu on hoiukodus ümbritsetud hoole ja armastusega Foto: MTÜ Virumaa Loomasõbrad

Aasta aega varjupaigas elanud väärkoheldud koer Triinu, kes kuu aega tagasi võeti sealt ära hoiukodusse, on teinud läbi imelise teekonna, õppides hirmu tundmise asemel inimest usaldama.

7-aastase Triinuga on aastate jooksul palju halba juhtunud ja seetõttu kartis ta alguses inimesi väga. Ta küll lasi ennast silitada, kuid surus selle talle tundmatu ja ohtlikuna tunduva tegevuse juures vastu seina.

Nähes detsembris varjupaigas tehtud videot, hakkas MTÜ Virumaa Loomasõbrad liikmetel ülimalt inimkartlikust koerast kahju ja nad otsustasid ta võtta eraldi hoole alla ühte hoiukodusse.

Triinu oli algselt nii arg, et istus kuudi taga peidus ja ei julgenud liigutadagi. Enne hoiukoju toomist pidid abistajad koeraga mitu päeva tutvumas käima ja isegi siis ei julgenud ta inimestele läheneda.

Virumaa Loomasõbrad postitasid hoiukodus ühe kuu viibinud Triinust video, milles on näha imeline erinevus võrreldes varasemaga.

«Vaadake, millist rõõmu pakub Talle kõik see, mis meie jaoks on tavaline! Kuidas Ta naudib inimese seltskonda ja käskluste täitmist! Endisest meeletus hirmus elavast loomast on ühe kuuga saanud julge, tragi ja sõnakuulelik koer!» kirjutavad Virumaa Loomasõbrad oma Facebooki lehel.

Nad lisavad, et Triinu on nüüd valmis kolima oma päris peremehe juurde.

Triinu vajab aga kodu, kus ei oleks teist koera, sest Triinu ei klapi mitte ühegi teise koeraga, küll aga klapib Triinu suurepäraselt kõikide kassidega.

«Tema arvates on kassid väga ägedad loomad! Mis on kõige põhilisem. Triinu on hakanud aru saama, et see kahejalgne loom on ka päris äge loom!» julgustavad Triinut elurõõmule aidanud loomasõbrad koera adopteerima.

Triinu kohta lähemat informatsiooni saab e-posti aadressilt virumaa.loomasobrad@gmail.com.

Armsad Sõbrad!Täna tahame Teile tutvustada üht imelist koera- Triinut! 23.detsembril liitus Virumaa Loomasõprade hoolealustega imearmas Triinu-endine Rakvere varjupaiga elanik! Meie teed Triinuga ristusid tänu Nurru Ometi MTÜ-le. Suur aitäh Kertule, kes tuli, nägi ja jagas varjupaiga loomade lugu! Virumaa varjupaigas filmitud kaadrid läksid meile nii hinge, et me ei suutnud enam Triinut kauemaks varjupaika jätta. Tegemist on väärkoheldud loomaga, kes oli algselt nii arg, et istus kuudi taga peidus ja ei julgenud liigutadagi! Enne hoiukoju toomist pidime Temaga mitu päeva tutvumas käima ja isegi siis ei julgenud Ta veel meile läheneda! Tänaseks on Triinu hoiukodus viibinud tervelt 1 kuu ja 2 päeva, ning Tema areng on Teie ees! Vaadake, millist rõõmu pakub Talle kõik see, mis meie jaoks on tavaline! Kuidas Ta naudib inimese seltskonda ja käskluste täitmist! Endisest meeletus hirmus elavast loomast on ühe kuuga saanud julge,tragi ja sõnakuulelik koer! Triinu on valmis kolima oma uude koju. Koju, kus ei oleks ees teist koera, sest kahjuks Triinu ei klapi mitte ühegi teise koeraga, küll aga klapib Triinu suurepäraselt kõikide kassidega maamunal. Tema arvates on kassid väga ägedad loomad! Mis on kõige põhilisem. Triinu on hakanud aru saama, et see kahejalgne loom on ka päris äge loom!Triinule tehtud protseduurid. Saanud parasiidi tõrjeSteriliseeritudVaktsineeritudKiibistatud.

Posted by Virumaa Loomasõbrad on 25. jaanuar 2016. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles