Video: Krasnojarskis visati ülearused tsirkuseloomad tänavale külma kätte

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krasnojarskis visati ülearuseks muutunud tsirkuseloomad sõna otseses mõttes tänavale
Krasnojarskis visati ülearuseks muutunud tsirkuseloomad sõna otseses mõttes tänavale Foto: YouTube kuvatõmmis

Venemaal Krasnojarskis visati pakase kätte tänavale kolm karu, hobune ja kaks kaamelit, kuna pärast linnas toimunud tsirkuseetendusi lõpetati loomade dresseerijaga leping.

Võib ainult oletada, kui kaua peavad loodusest võõrdunud loomad vastu 30-kraadise pakase käes ning toidu- ja peavarjuta. Õnneks tulid loomadele appi Krasnojarski elanikud, kirjutab Komsomolskaja Pravda.

Pärast seda, kui dresseerija avaldas ajakirjanduses palve tuua nälga jäävatele loomadele süüa, hakkasid Krasnojarski elanikud organiseerima loomade majutamiseks asukohta ning toitu.

Kohalikud pakkusid dresseerijale platsi loomade telgi ja jalutusaia püstitamiseks ning tõid loomadele süüa. Endised kolleegid tsirkusest aga abistasid talutada loomi uude majutuskohta.

 «Tuuakse kartulit, porgandit, kapsast, kala, leiba. Vagunis, kus ma elan, ei ole enam võimalik jalgu välja sirutada – kõikjal on kotid söögiga,» rääkis loomade dresseerija  ning tänas abistajaid.

Tänu meedia tähelepanule on loomade käekäigust nüüd huvitatud ka kohalik ministeerium, kelle abiga on lootust probleem loomade jaoks lahendada. Kuna ilmajaam prognoosib peatselt 40-kraadist külmalainet, tuleb ministeeriumil kiirelt tegelda soojema katusealuse leidmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles