Mida räägib kassi nägu tema iseloomu kohta?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Carlos
Kass Carlos Foto: Margus Ansu

Kassi iseloomu on raske ennustada, eriti kui tegemist on varjupaigast võetud loomaga, kellega pole töötajad suutnud veel kontakti saada. Ent kuidas aru saada, millise iseloomuga on soovitud kass?

Mõnele kassile ei sobi varjupaigas koos teiste liigikaaslastega elamine ning seetõttu võib puuris elav kass hiljem kodus hoopis teist suhtumist näidata, vahendab portaal iHeartCats.

Esmalt tuleb oma soovidest ja vajadustest teada anda varjupaiga või hoiukodu vabatahtlikele, kelle juures kass on elanud. Pikemalt neljakäpalisega koos viibinud inimesed oskavad juba midagi looma kohta rääkida.

20 aastat loomade varjupaigas töötanud Kit Jenkins sõnab, et on tulnud lagedale teooriaga, kus kassi näo kuju võib tema iseloomu kohta rääkida rohkem kui arvatagi oskame. 

Jenkinsi sõnul ei räägi näokuju vaatamine täit lugu, sest kasside iseloomu mõjutab möödunud elu ning ka tõutunnused. Naise sõnul esineb reeglina kolme näokuju: ümar, kolmnurk ja kandiline.

Kandilise näoga kassid on enamasti võrdlemisi suure kasvuga. Jenkinsi sõnul on need loomad nagu kassimaailma retriiverid: nad on väga hoolivad, armastavad kaisutamist ja inimesega koos olemist.

Kandiline nägu on enamasti omane maine coon'ile. Foto: 
Kandiline nägu on enamasti omane maine coon'ile. Foto: Foto: Vladimir Pesnya/RIA Novosti/Scanpix

Ümar nägu on omane näiteks pärslasele. Jenkinsi sõnul on ümara näoga kassid kergesti hirmutatavad ja armastavad palju magada. Lisaks on nad inimeste suhtes õrnad ja usaldavad.

Ümar nägu on iseloomulik pärsia kassile. Foto: Caters News Agency/Scanpix
Ümar nägu on iseloomulik pärsia kassile. Foto: Caters News Agency/Scanpix Foto: /Caters News Agency

Kolmnurkse näokujuga kassidel on tihti suured silmad ning neid iseloomustab aktiivsus ja energilisus. Nad on uudishimulikud ja targad ning kipuvad palju inimestega jutustama.

Kolmnurkne näokuju on omane siiami kassidele. Foto: Topham Picturepoint/Scanpix
Kolmnurkne näokuju on omane siiami kassidele. Foto: Topham Picturepoint/Scanpix Foto: Nature/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles