Päevakäpp: Nägus Tiit soovib koju

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nägus Tiit.
Nägus Tiit. Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Hiljuti tõi Eesti Loomakaitse Seltsi vabatahtlik Lasnamäe ühiselamust ära kehvas seisus üheksa-aastase collie-laadse Tiidu.

Tiit elas kehvades tingimustes ning sõi ELS-i sõnul väga kahtlast toitu: nimelt oli Tiit toitunud kõigest, mida tema asotsiaalne perenaine kätte sai. Vabatahtlik võttis koera oma hoole alla, pesi puhtaks kasuka ja ravis lahtiläinud kõhtu. Järgmisel päeval sõi Tiit juba krõbuskeid ja kõhtki muutus iga päevaga paremaks. 

Tiit on taibukas, rahulik ja viisakas koer. Tänaseks on collie-laadne koer saanud juuksuris uhke soengu, mis sobilik just väärikale härrale. 

Veterinaar tegi Tiidule ka vereanalüüsid ja röntgeni. Liigesed, hambad, silmad ja kõrvad on tal kenasti korras. Hetkel saab Tiit maksa puhastamiseks söödalisandit. Koeral on ka väike eripära: tema üks munand on langemata jäänud ja sellepärast tuleb uuel omanikul käia temaga igal aastal veterinaari juures kontrollis.

Tiidule maitsevad tema eale sobivad koerakrõbuskid, aga valmis on ta sööma kõike head-paremat, mida peremehel pakkuda. Rihma otsas käitub Tiit eeskujulikult ja haugub ainult vajadusel. 

Lisainformatsiooni saab Tiidu hoiukodult aadressil oleg.zhemchugov@gmail.com ning küsimustiku Tiidu koju võtmiseks saab täita siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles