Põhjused, miks kassiga rohkem mängida

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehtedes mängiv kass.
Lehtedes mängiv kass. Foto: Patrick Pleul/AP/Scanpix

Mänguaeg on lõbus nii peremehele kui kassile, ent paljud omanikud ei leia tihti aega, et lemmikule aega pühendada.

Enamasti arvatakse, et mänguaeg ei ole loomade jaoks oluline ning lõbutseda saab alles siis, kui peremehel selleks aega on. Tegelikult on mängimine kassi tervise ja heaolu seisukohast ülioluline. Portaal iHeartCats pani kokku põhjused, miks peab oma lemmikuga rohkem mängima.

Sotsialiseerumine

Kassi sotsialiseerimine on vajalik kassipojast alates. Kassid, keda neljandaks elukuuks pole inimestega piisavalt harjutatud, kannatavad kogu elu hirmu ja ärevuse käes. Samas ei tasu täiskasvanud kasside sotsialseerumist alahinnata. Regulaarne mänguaeg aitab kassil olla enesekindlam ja julgem ning õpetab, et inimesed on lõbusad ja usaldusväärsed.

Trenn

Regulaarse mängu ja trennita muutuvad kassid ruttu ülekaaluliseks, kellel on suurem risk haigestuda diabeeti või südamehaigustesse. Regulaarne mängimine aitab kassil aktiivne olla.

Side inimesega

Kassiga lõbusate hetkede jagamine on hea viis lemmikuga kontakti saamiseks. Kassid armastavad tähelepanu ja aega, mida peremees neile pühendab.

Aju stimuleerimine

Looduses stimuleerivad kassi aju erinevad lõhnad ja helid. Kodustes tingimustes elaval kassil selliseid võimalusi pole, ning seetõttu tuleb talle pakkuda stimuleerivaid mänge ja mänguasju. Mängud, kus kass saab jahti pidada on head tema kehale ja hingele.

Õnn

Nii nagu inimesed, muutuvad ka kassid kurvaks ja põevad depressiooni. Aktiivsed kassid põevad depressiooni harvem.

Käitumishäirete vähenemine

Diivani kratsimine ja sirtsutamine on kassi viis öelda, et tema elukeskkonnaga on midagi valesti. Algpõhjuseni jõudmine võtab omajagu aega, aga enamasti on põhjuseks igavus ning vähene ajustimulatsioon. Mängimine ja ajaveetmine lemmikuga aitab selliseid probleeme vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles