Galerii: Koer, kes reisib mahajäetud majades

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Claire on kolmeaastane bullterjer, kes on maailmaränduri hingega - koos perenaisega otsivad nad mahajäetud kohti, kus maagilisi pilte teha.

Hollandi päritolu fotograaf Alice van Kempen on otsustanud koera ja fotokaamera maailmarännule viia, et mahajäetud kohad ja sõidukid pildile püüda, vahendab Daily Mail. 

Duo on käinud juba Luksemburgis, Belgias, Hollandis. Van Kempen on vabakutselise fotograafina töötanud aastast 1998 ning ennekõike on ta keskendunud koerte pildistamisele. Enda sõnul tekkis tal Claire'iga kohe side ning modellindust armastavast koerast sai talle tore reisikaaslane. Van Kempeni jaoks on bullterjerid suurepärased koerad, sest neil on jõuline keha ja ilusad mustad silmad. 

Idee mahajäetud majade leidmiseks sündis paar aastat tagasi kui van Kempen külastas üht mahajäetud linna Belgias. Saadud pildid innustasid naist hobi tõsisemalt võtma ning nii võttis ta Claire'i oma ustavaks  kaasreisijaks. 

Ettevalmistus piltideks algab naise sõnul juba kodust. Enne teeleminekut otsib naine internetist välja kohad, mida ta soovib külastada. Seejärel vaatab ta teiste fotograafide tehtud töid, et inspiratsiooni koguda. Aeg-ajalt lisab van Kempen Claire'ile aksessuaare, et pilti ilmestada. Koer saab endale prille, kübaraid ja muud, mis meeleolu looks. 

Naise sõnul on soovitud paikade leidmine lihtne, ent hoonetesse sisse pääsemine hoopis teine tera. «Oleme Claire'iga roninud sisse lahtistest akendest ning isegi aia alt,» sõnab van Kempen. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles