Lugemiskoerad muudavad tudengid rõõmsaks

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura loeb hoolega kuulavale Leerole konspekti ette.
Laura loeb hoolega kuulavale Leerole konspekti ette. Foto: Kuvatõmmis ERR videost

Tartu Ülikooli raamatukogus luusib ringi koer, lugemiskoer, kes aitab eksamiteks õppivatel tudengitel stressi maandada. 

Leero muudab stressis ja eksamite pärast närvis õpilaste tuju kohe rõõmsamaks, seda kinnitab ka «Aktuaalsele kaamerale» raamatukogus õppinud Sille. 

Õppurid Oleg ja Vladislav kinnitavad samuti, et koer toob vaid positiivseid emotsioone. «Toimub selline reaktsioon, et miks see koer siin on?» naerab Oleg, sest raamatukogudes ei liigu neljakäpalisi just eriti tihti. 

«Kõik teavad seda, et kui kui sa tegeled lugemise või mängimisega koos koeraga, läheb maha stress, normaliseerub vererõhk ja pulss, inimene muutub rahulikuks ja mida veel on tudengile vaja sessi ajal,» sõnab Tartu Ülikooli raamatukogu teenindusosakonna juhataja Olga Einasto. 

Leerole saab lisaks pai tegemisele ja kaisutamisele ka konspekti ette lugeda. Loodusliku valiku teooriast lugenud Laura sõnul on targem kindlasti enne lugeda ja siis loetu ümber jutustada. 

Kas kõiki neid tarkusi kuuldes võiks Leerost saada maailma kõige targem koer? Koera perenaine Meeli Kask naerab ja kinnitab, et kindlasti võib kui ta seda juba ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles