Korea keelustab loomkatsed kosmeetikatoodete testimiseks

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmeetika. Foto on illustreeriv.
Kosmeetika. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Korea Rahvuslik Assamblee andis teada, et kavatseb keelustada 2018. aastaks loomkatsed kosmeetikatoodete testimiseks.

Rahvusvahelise julmuse vastu võitleva organisatsiooni Cruelty Free juhataja Nick Palmer asus assambleega seaduseelnõu osas läbirääkimisi pidama kaks aastat tagasi, vahendab Cruelty Free International. Palmeri sõnul on tegemist suurepärase uusaasta kingiga. «Kosmeetikas kasutatud loomkatsed on keelatud Euroopa Liidus, Indias ja Uus-Meremaal. Korea ühineb nende riikidega, kes ei näe enam vajadust loomkatsete järgi kosmeetikas,» sõnab Palmer.

Ka teised Cruelty Free organisatsiooni juhid on rõõmustanud. Ida-Aasia osakonna juhataja Hyung Ju Lee sõnul on rõõm, et kaks aastat suurt tööd end viimaks ära tasub. Organisatsiooni suursaadik Vanessa-Mae sõnul saadab otsus maailma positiivse sõnumi, et Koreale läheb loomade heaolu korda. Mae loodab, et Korea otsus mõjutab ka teisi Aasia riike samasugust otsust vastu võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles