Mõniste valla perekond on mures: kaduma läks kaks koera

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipa
Pipa Foto: Kerstin Juganson

Mõniste vallas, Tursa külas elav Kerstin Juganson on mures, sest 25. detsembril läksid kaduma taksikutsikas Pipa ja isane taks Tommi.

Esimese jõulupüha hommik algas Jugansoni jaoks ootamatult, sest ärandatud oli perele kuulunud auto. Sõidukit otsima läinud perekond jättis koerad esikusse, mille uks jäi kiiruga lukustamata.

Hiljem auto üles leidnud perekond suundus mitu tundi hiljem koju, kus ees ootas jällegi ootamatu vaatepilt. «Kodus ees ootas umbes 60 kilogrammi kaaluv koer. Tema nina ulatas julgelt üle välisukse lingi. Koer oli agressiivne ning urises. Ise ma teda kinni võtta ei julgenudki. Mees haaras järele lohisevat ketist ning kinnitas traktori külge,» selgitab Juganson.

«Kui koer oli esiukse eest ära viidud, läksin esikusse ja leidsin eest haavatud Pepe. Esikus ja välisukse ees oli verd. Rüselus oli toimunud arvatavasti õues, kuna ukse taga oli kanister diisliga ja koer haises diisli järgi,» lisas naine, kes jooksis nuttes taksikutsikat ja isast taksi otsima, kes ilmselt olid rüseluse käigus hirmuga põgenenud. Hiljem saadi kätte rünnanud koera peremees.

Juganson viis vigastatud Pepe Valga loomakliinikusse operatsioonile, kust ta pärast kaht tundi koju toibuma lubati. Seejärel mindi uuesti Pipat ja Tommit otsima.

«Pimedas taskulambi abiga otsisime koeri kuni umbes kella poole kolmeni öösel. Siis lihtsalt sai jaks otsa ning toas nuttev Pepe vajas tuge. Otsinguid alustasime uuesti (26. detsembri. toim) hommikul kell 7. See hõlmas endast nii hõikamist, vaikselt kuulatamist, autoga sõitmist, jälle jala otsimist. Iga põõsa, iga kivi alt. Võtsin kuulda kõiki soovitusi mida jagati, absoluutselt kõiki. Päeval tuldi appi koertega otsima,» selgitab Juganson.

Viimased päevad on peres möödunud otsingute tähe all ning vihjeid oodatakse nii Pipa kui Tommi kohta numbritel 56 271 112 või 56 110 123.

Kadunud taksikutsikas Pipa. Foto:
Kadunud taksikutsikas Pipa. Foto: Foto: Kerstin Juganson
Isane taksikoer Tommi. Foto: Kerstin Juganson.
Isane taksikoer Tommi. Foto: Kerstin Juganson. Foto: Kerstin Juganson
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles