Värskest uuringust selgub, et noored eelistavad lemmikuna kassi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: TNS/Chicago Tribune/TNS/Sipa USA/Scanpix

Ameerika Ühendriikides läbiviidud uuringust selgus, et ligi pooled 18–34-aastastest inimestest eelistavad lemmikloomaks võtta pigem kassi.

Peamiseks põhjuseks tuuakse, et kasse peetakse endale sarnasemaks kui koeri. Paljud noored peavad ennast iseseisvaks ja suhtlemisaltiks, vahendab portaal iheartcats. 57% vastanutest pidas kassi oma pereliikmeks, paljud leidsid, et lemmik on neile just kui parima sõbra eest ja paljud vastanutest väitsid, et nad räägivad kassidele saladusi, mida nad kellelegi teisele ei usaldaks.

Küsitluses osales 1000 inimest, kellest paljud lisasid, et kass sobib kiiresse elurütmi paremini, sest kassidega ei pea pidevalt õues käima ning saavad üksinda kodus hästi hakkama.

Uuringust selgus, et suhtlusvõrgustikud ja järjest olulisemaks muutuv visuaalne materjal mõjutab ka kassiinimesi. Kui varem peeti kassiinimesi pigem üksikuteks vanatüdrukuteks, siis nüüd leiavad noored, et lemmikud ühendavad kassisõbrad hoolimata vanusest ja soost.

Uurijad leidsid, et kassisõbrad jagavad sotsiaalmeedias meeleldi lugusid ja pilte oma kassidest ning veedavad palju aega, et vaadata naljakaid kassivideoid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles