Lemmikloomad ja pühad – mida meeles pidada?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud
Jõulud Foto: Vida Press

Veterinaar Janne Orro soovitab pühade ajal lähtuda tervest mõistusest, sest nii mööduvad jõulud ja aastavahetus ka lemmikule rahulikumalt. 

Orro sõnul on jõulude ajal üks suurimaid probleeme ülesöömine, eriti koertel, kes hea ja paremaga maiustama kipuvad. Veterinaar soovitab kasutada tervet mõistust ning lähtuda sellest, et jõulud pole teistmoodi aeg. «Kui annad ühel pühade korral natuke rohkem seda, mis on erakordselt maitsev, see pole patt, aga pühade puhul looma toitmist muuta ei maksa,» selgitab Orro, lisades, et koerale ei tasu pakkuda midagi, mis tavapärasest väga erineb, sest see tekitab seedeprobleeme.

Kasside puhul tuleb tähelepanu pöörata pakkelintidele ja kuusekarrale. «Need on ohtlikud, sest mõned kassid armastavad neid süüa,» selgitab Orro, lisades, et spetsiifiline kuusekard, mida veterinaarid kutsuvad ka kuldvihmaks, põhjustavad loomas vaegusi ning vajab kiiret operatsiooni. «Kui teate, et teie kass armastav kuldset kuusevihma ja pakkelinti, palun vältige seda,» paneb Orro südamele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles