Tahad hästi magada? Jaga voodit lemmikuga

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikuga voodi jagamine tuleb kasuks.
Lemmikuga voodi jagamine tuleb kasuks. Foto: Tony Cenicola/NYT/Scanpix

Värskest uuringust selgub, et inimesed, kes jagavad voodit lemmikuga, puhkavad paremini välja.

Uuringus osales 150 patsienti, kelle käest uuriti nende harjumuste ja lemmikloomade kohta. Leiti, et inimesed, kes magavad koos oma koera või kassiga, tunnevad end turvalisemalt, vahendab Daily Mail.

Arizonas uneuuringute keskuses tehtud uuringust selgus, et 56% osalenud inimestest jagasid voodit kassi või koeraga ning vaid 20% kurtsid, et lemmikud häirivad öösiti nende und. 41% osalejatest sõnas, et neljakäpalised aitavad neil tõepoolest paremini magada.

Uuringus osalejate sõnul magasid nad eriti hästi siis, kui lemmikud olid koos nendega teki all. «Üksik 64-aastane naine sõnas, et ta tunneb end palju puhanumana, kui koos temaga on teki all tema väike koer,» märgiti uuringus.

Selgus, et 56% osalejatest lubab lemmiku voodisse. «Paljude loomaomanike jaoks on lemmikloomad pereliikmed ning nende lähedus ka öösel on loomulik,» kirjutavad uuringu autorid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles