Fotod: Elevandid said oma poja kätte krokodilli lõugade vahelt

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto elevandipojast on illustratiivne
Foto elevandipojast on illustratiivne Foto: Leon Neal/AFP

Loodusfotograaf Francois Borman sai Zimbabwes ülesvõtted elevandiperest, kes päästis oma võsukese krokodilli hammaste vahelt.

Borman istus metsloomade joogikoha läheduses, kui märkas pärastlõunasel ajal lähenevat väikest elevandikarja.

Karjas oli ka elevandibeebi, kes ilmselt oli oodanud seda pärastlõunast joogivõimalust, sest kui nad jõudsid vee äärde, jooksis ta otse madalasse ja mudasesse vette, kirjeldas Borman veebiajakirjas  Africa Geographic.

Bormani sõnul oli elevandivasikas veel väga noor ega teadnud, kuidas täpselt kasutada oma lonti vee joomiseks. Ta laskus põlvili ja püüdis oma suuga vett ammutada. Mingil hetkel taipas ta kasutada joomiseks oma lonti.

Äkki haaras vee all varitsenud krokodill elevandipoja londi oma hammaste vahele.

«See oli jõhker. Elevandipoeg lasi kuuldavale verdtarretava häälitsuse ja asus krokodilliga võitlusesse,» kirjutas Borman.

Elevandi vanemad ei teadnud kohe, mida teha. Alles siis, kui oma elu eest võitleval elevandipojal õnnestus kalda poole taganeda ja krokodill veest peaaegu täielikult välja paistis, sööstsid suured elevandid pojale appi. Krokodill lasi seepeale oma saagi lahti ning väike elevandipoeg pääses eluga.

Fotoseeriat elevandipoja ja krokodilli võitlusest saab vaadata veebiajakirjast Africa Geographic

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles