Video: Põdravasikas pääseb uppumisest viimasel hetkel

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto kahe vasikaga põdrast on illustratiivne
Foto kahe vasikaga põdrast on illustratiivne Foto: Alexander von Sydow / SCANPIX/Alexander von Sydow

Väike põdravasikas oleks äärepealt uppunud jõkke, kui tema ema poleks leidnud lahenduse vees puude vahele takerdunud poja abistamiseks.

Kanadas Algonqiun pargis filmisid külastajad suve hakul juhtumit, kus põdravasikas sattus uppumisohtu ning ema püüdis teda päästa. Inimeste soov oli mitte sekkuda looduse keerdkäikudesse ning seetõttu nad ise ei läinud loomadele appi.

Piki jõge ujudes takerdus vasikas vette kukkunud suure puu okste vahele. Seda märganud, ujus emapõder vasika kõrvale, kuid ei saanud teda aidata.

Emapõder otsustas minna ringiga, et kalda poolt vasikat abistada. Ta ronis läbi raskuste vette kukkunud puudemurdu, kuid ka sealtpoolt ei õnnestunud pojale läheneda.

Mitmendal päästmiskatsel jõudis ta ringiga alguspunkti tagasi ning hakkas ninaga vasikat lükkama.

Esialgu tundus, et sellest pole kasu ning kuna selleks hetkeks oli vasikas juba kümmekond minutit võidelnud veepinnal püsimise nimel, arvasid videot filminud inimesed, et peaks siiski teda päästma minema.

Tõenäoliselt aga suutis emapõder lükata vasika sellisesse asendisse, et viimane sai lõpuks ise puurontide vahelt omal jõul välja ujuda. Jõudu kokku võttes ronis vasikas värisevatel jalgadel kaldale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles